Naši tekstovi

Provjerite naše prijedloge, savjete i pregled tržišta.

Nekoliko razloga za investiranje u nekretnine

Bosnian real estate

Investiranje u nekretnine je jedna od najboljih opcija da postignete finansijsku stabilnost. Ovakvo ulaganje novca može imati brojne koristi, naročito na duži rok.

Pročitajte nekoliko razloga zbog kojih biste trebali iskoristiti opciju investiranja u nekretnine:

Sigurnost

“Sigurno kao kuća” je popularan sleng u nekretninama koji u osnovi znači da su ulaganja u nekretnine savršeno bezbjedna zbog plaćenog karaktera nekretnine kao investicije. Vrijednost nekretnine ima tendenciju povećanja vrijednosti, pa predstavlja sigurnije ulaganje. Kada se uzme u obzir povraćaj i rizik koji se odnosi na kupovinu imovine i dionica, kupovina nekretnina se smatra daleko sigurnijim ulaganjem.

Nije potrebno specijalno znanje

Ne treba vam stručno znanje za početak investiranja u nekretnine. Mnogo je lakše pretraživati nekretnine, nego istraživati​ akcije i dionice. Razumijevanje tržišta akcija zahtijeva mnogo učenja i istraživanja. Međutim, ulaganje u imovinu je mnogo jednostavnije. Jednostavno je kao pretraživanje nekretnina na interenetu, od legitimnih i registrovanih agencija za nekretnine, agenata ili web stranica za listing nekretnina. Značajne količine istraživanja mogu se obaviti na mreži ili kontaktiranjem agencija za nekretnine.

Tehnologija

Danas je tehnologija uveliko olakšala investiranje u nekretnine. Na primjer, oglašavanje nekretnine je jednostavno kao postavljanje posta na Facebook-u, ili objavljivanje oglasa na web stranici nekretnina. Posebna prednost je što većinu posla možete raditi iz udobnosti vlastitog doma bez potrebe napuštanja istog. Postoji dugoročna strategija rasta kapitala, u kojoj dugoročno kupljena imovina donosi kapitalnu dobit (pod uslovom da je izabrano pravo područje sa odgovarajućim odnosom ponude / potražnje i demografijom). Zatim, postoji pozitivna strategija novčanog toka u kojoj možete iznajmiti nekretninu za novčani tok. Postoji i strategija dodavanja vrijednosti u kojoj možete renovirati, podijeliti ili čak promijeniti korištenje postojeće imovine radi razvoja, stvaranja ili povećanja vrijednosti.

Potpuna kontrola

Investiranjem u nekretnine, kada završite sa plaćanjem i rješavanjem zakonskih regulativa, direktno posjedujete nekretninu i imate gotovo potpunu kontrolu nad istom. Možete direktno utjecati na vrijednost nekretnine (dodavanjem vrijednosti) i novčanom toku (npr. iznajmljivanjem i povećanjem stanarine).

Investicija za svaki budžet

Ako istražite, vidjet ćete razne ponude od agenata i agencija koje nude pristupačne ulazne tačke za investiranje u nekretnine. Jedino što je potrebno je da protok Vašeg prihoda bude dovoljno stabilan da podrži plaćanje na rate dok ne budete potpuno posjedovali nekretninu.

Za par godina će Vam biti žao ako niste investirali, a mogli ste

Ako počnete danas i pažljivo ulažete, za par godina ćete imati benefite i bit ćete ponosni za dobro obavljen posao. Kao i za svaku drugu investiciju, budete sigurni da razumjete šta radite i da budete dovoljno vrijedni da istražite potencijal tržišta i dobro obavite posao kupovine nekretnine.

 

Nekoliko razloga za investiranje u nekretnine

Investiranje u nekretnine je jedna od najboljih opcija da postignete finansijsku stabilnost. Ovakvo ulaganje novca može imati brojne koristi, naročito na duži rok.

(više…)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.